Meer merken van

Suggestions

Veelgestelde vragen over Friends of Hue

Ga meteen naar jouw onderwerp

Amazon Alexa
    De Google Assistent
    Apple HomeKit
    Razer

Amazon Alexa

Hoe koppel ik mijn Hue lampen aan Alexa?

a. Stel je Alexa in voor je Hue slimme verlichtingssysteem met bridge:

1. Voor je connectie kunt maken, zorg je ervoor dat je de laatste versie hebt van de Hue app en de vierkante Hue bridge v2.

2. Connecteer je Alexa apparaat met hetzelfde wifi-network als je Hue bridge.

3. Activeer de Hue skill in de Alexa app.
    a. Login met je MyHue account of maak je account aan.

4. Volg stap voor stap de instructies om de setup te vervolledigen.

5. Wanneer je apparaat geconnecteerd is, vraag dan aan Alexa “discover devices’’ of klik op “discover” in de Alexa app. Je krijgt nu alle beschikbare lampen, kamers en scènes te zien.

6. Gekoppeld? Dan kan je vanaf nu je lampen bedienen met je stem.

b. Stel je Alexa in voor je Hue lampen met Bluetooth

1. Installeer je Hue Bluetooth lampen en schakel ze aan met je gewone schakelaar.

2. Download de Philips Hue Bluetooth app.
    a. Login met je MyHue account of maak je account aan.

3. Volg stap voor stap de instructies om de setup te vervolledigen.

4. Als je lampen al geactiveerd zijn in de Hue Bluetooth app, ga dan naar Instellingen > Spraakassistenten in de Hue Bluetooth app en volg de instructies om je lampen te connecteren aan je Echo apparaaat.
    a. Philips Hue Bluetooth lampen werken met Echo Dot (3e Gen), Echo Plus (1e en 2e Gen), en Echo Show (2e Gen). Meer apparaten volgen snel.

5. Zorg er voor dat je smart home apparaat in de buurt (9m) is van je Echo apparaat.

6. Wanneer je apparaat geconnecteerd is, zegt Alexa “found 1st light.”

7. Gekoppeld? Dan kan je vanaf nu je lampen bedienen met je stem.

Kan ik twee Hue bridges toevoegen aan Alexa?

Nee. Je kunt slechts één Hue bridge koppelen aan je Alexa.

Werkt Philips Hue Bluetooth met Amazon Alexa?

Ja, slimme Philips Hue Bluetooth-verlichting werkt rechtstreeks met Amazon Echo Dot (3e generatie), Echo Plus en Echo Show (2e generatie). In de herfst zal de ondersteuning worden uitgebreid met andere Echo-apparaten. Zet gewoon de lamp aan en vraag: "Alexa, discover my devices." Voor de beste ervaring raden we je aan om maximaal 5 lampen te koppelen en te bedienen. Voor meer lampen raden we je aan te upgraden naar een Philips Hue bridge en deze via de Philips Hue skill te koppelen aan Alexa.

De Google Assistent

Hoe koppel ik mijn Hue lampen aan de Google Assistent?
    Als je Philips Hue wilt koppelen aan je Google Assistent, heb je een apparaat nodig dat geschikt is voor Google Assistent en een Philips Hue bridge v2 (vierkant). Open de Google Home app en blader in het menu naar het gedeelte 'Home Control'. Tik op het pluspictogram om een apparaat toe te voegen en scrol omlaag om te zoeken naar Philips Hue. Log in met je Mijn Hue account om automatisch je kamers te zoeken. Volg de instructies op het scherm om je Google Assistent aan je gewenste kamers toe te voegen. Nadat de configuratie voltooid is, kun je je stem gebruiken om je lampen met je Google Assistent te bedienen.
    De Google Assistent begrijpt mijn Hue lichtcommando's niet.
    Als je problemen ondervindt met de spraakherkenning van de Google Assistent bij het bedienen van je lampen, raden we aan dat je de naam van je lampen wijzigt in namen zonder nummers, speciale tekens of kleuren. Deze kunnen namelijk verkeerd worden begrepen door de Google Assistent.
    Werkt Philips Hue Bluetooth met de Google Assistent?
    Bij de introductie nog niet, maar aan de compatibiliteit van Hue Bluetooth met Google Home en Google Nest apparaten wordt hard gewerkt. We blijven de Google Assistent in combinatie met een Hue bridge volledig ondersteunen en onze nieuwe Bluetooth-producten zullen, zoals je gewend bent, blijven werken met de Google Assistent als ze op een Hue bridge zijn aangesloten.

Apple HomeKit

Wat is Apple HomeKit?
    Apple HomeKit is een app die standaard op je iPhone of iPad staat. Met deze app kun je alle slimme apparaten en accessoires van je slimme woning bedienen, zoals Philips Hue. Doe je lampen aan en uit, stel een scène in of gebruik routines in Apple HomeKit.
    Hoe koppel ik mijn Hue lampen aan Apple HomeKit?
    Als je Philips Hue wilt koppelen met Apple HomeKit heb je de Philips Hue app nodig (versie 9.3 of hoger) en de bridge v2 (vierkant). Open de Philips Hue app en blader naar 'Instellingen' > 'HomeKit en Siri'. Volg de instructies op het scherm om een nieuw spraakcommando voor Home for Siri aan te maken. Apple HomeKit opent automatisch je camera zodat je de HomeKit code kunt scannen die aan de onderkant van je Philips Hue bridge staat. Nadat je je HomeKit met succes aan je bridge heb gekoppeld, kun je je lampen via Siri met je stem bedienen.
    Mijn Hue bridge kan niet worden gevonden in HomeKit.
    Zorg dat je mobiele apparaat en je Hue bridge verbonden zijn met dezelfde router. De router moet de Bonjour software van Apple ondersteunen, waarmee je andere apparaten en services op het netwerk kunt vinden. Als je router deze functie niet ondersteunt, kun je HomeKit niet gebruiken.
    Siri meldt dat sommige van mijn Philips Hue lampen niet reageren.
    Controleer of al je lampen op het stroomnet zijn aangesloten en ingeschakeld zijn. Is dat het geval en ontvang je toch deze foutmelding, neem dan contact op met het Meethue Support Center.
    Wat heb ik nodig om mijn Hue lampen te kunnen gebruiken met Apple HomeKit?

Je hebt het volgende nodig:

• Philips Hue bridge v2 (vierkant)
    • iOS apparaat met versie 9.3 of hoger
    • Apple HomeKit app
    • Een actieve internetverbinding

Ga naar 'Instellingen' > 'HomeKit en Siri' en volg de instructies op het scherm om je Philips Hue app te koppelen met HomeKit.

Razer

Bekijk onze How to video's

Philips Hue YouTube
    Blader door onze How to video's in de Philips Hue app (je kunt ze vinden op het tabblad Ontdek onder 'How to video's') of bekijk al onze video's op het YouTube-kanaal van Philips Hue.

Naar het Philips Hue YouTube-kanaal

Neem contact op met ons

We helpen je graag verder

Bezoek onze sociale kanalen

Reactietijd: 1 uur. 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar

Product, acties en garantie

Telefoon: 00800 744 547 75
    Maandag t/m vrijdag 08.00 - 20.00